japanska jabuka kaki

Japanska jabuka Kaki

Japanska kruška Kumoi

Ocena:
100 % of 100
450,00 RSD

Interensantna voćna vrsta, stablom podseća na krušku, a oblikom ploda na jabuku. Plod je tamno narandžaste boje, izvanrednog ukusa i mirisa. Bere se krajem septembra. Sorta je samooplodna i otporna na niske temperature. Sa orezivanjem se može postići da raste stubasto. Može se saditi i u posudama većim od 35 cm.

Mogućnost dostave: Da

Tip pakovanja: Goli koren
Jesenja isporuka: 1. novembar - 15. decembar
Prolećna isporuka 1. mart - 15. april


Stanje:
Dostupno
SKU
1195
  • Kupite 5 po 436,50 RSD i uštedite 3%
  • Kupite 10 po 427,50 RSD i uštedite 5%
  • Kupite 20 po 405,00 RSD i uštedite 10%

Japanska kruška Kumoi

Japanska kruška Kumoi (Pyrus pyrifolia) je sorta poreklom iz Japana, gde se uzgaja vekovima. Ova jedinstvena voćna vrsta kombinuje karakteristike kruške i jabuke, što je čini omiljenom u tradicionalnoj i modernoj kuhinji. Njeno ime "Kumoi" može se prevesti kao "oblaci i plodovi", što oslikava njenu prirodnu lepotu i vrednost.

Osnovne karakteristike ploda

Kumoi ima okrugle plodove, slične jabuci, sa tankom, glatkom korom koja varira u boji od zlatno-žute do smeđkaste, često sa sitnim tačkicama. Meso ploda je hrskavo, sočno i osvežavajuće, sa slatkim, blago aromatičnim ukusom. Plodovi su srednje veličine, sa prosečnom težinom od 150 do 300 grama, i poznati su po dugom veku trajanja kada se pravilno skladište.

Upotreba i primena

Zahvaljujući svojoj sočnosti i osvežavajućem ukusu, Kumoi se uglavnom konzumira sveža, ali se koristi i u pripremi salata, sokova, sirupa i deserata. U japanskoj kuhinji često je sastojak tradicionalnih slatkiša i voćnih napitaka. Njena čvrsta tekstura omogućava korišćenje i u termičkoj obradi, kao dodatak kolačima ili kompotima.

Uzgoj i otpornost

Kumoi kruška je prilagođena umerenim klimatskim uslovima, a njena stabla su otporna i produktivna. Cveta u proleće i daje plodove krajem leta i početkom jeseni. Ova sorta je poznata po otpornosti na sušu i većinu uobičajenih bolesti voćaka, što je čini pogodnom za organski uzgoj. Sa orezivanjem se može postići da raste stubasto. Može se saditi i u posudama većim od 35 cm.

Popularnost i značaj

Kumoi je simbol japanske voćarske tradicije i cenjena je širom sveta zbog svoje univerzalne primene i nutritivnih vrednosti. Njena svežina i autentičnost čine je nezaobilaznim izborom za ljubitelje egzotičnog voća i prirodnih ukusa.

Više informacija

Za više informacija nas pozovite. Posetite naš blog gde možete pronaći puno dobrih saveta o sadnji i održavanju sadnica.

Više informacija
Mogućnost dostave Da
NOVO u ponudi Ne
Brend Vocne Sadnice
Write Your Own Review
Samo registrovani korisnici mogu pisati komentare. Molimo vas da se Prijavite na sistem ili ako nemate korisnički nalog da ga kreirate.