Crna Malina 'Bristol' • P9
Malina x Kupina 'Buckingham Tayberry' • P9

Malina x Kupina 'Buckingham Tayberry' • P9

Crna Malina 'Bristol' • P9

Crna malina Bristol kada sazri daje izrazito crne plodove specifičnog ukusa koji se razlikuje od svake druge maline i kupine. U Americi je smatraju, pored aronije, najjačim antioksidansom. Na nekim forumima je nazivaju „usisivačem slobodnih radikala“ u organizmu. Plod je bogat antocijaninima, vrstom flavonoida koja može pomoći u borbi protiv raka.  Zbog lekovitosti se naziva crni dragulj i bobičasta kraljica.

250,00 RSD
Stanje: Rasprodato
SKU
1667
  • Kupi 5 po 242,50 RSD i ostvari popust od 3%
  • Kupi 10 po 237,50 RSD i ostvari popust od 5%
  • Kupi 20 po 225,00 RSD i ostvari popust od 10%

OPIS: Crna malina Bristol kada sazri daje izrazito crne plodove specifičnog ukusa koji se razlikuje od svake druge maline i kupine. U Americi je smatraju, pored aronije, najjačim antioksidansom. Na nekim forumima je nazivaju „usisivačem slobodnih radikala“ u organizmu. Plod je bogat antocijaninima, vrstom flavonoida koja može pomoći u borbi protiv raka.  Zbog lekovitosti se naziva crni dragulj i bobičasta kraljica. Kada je 2009. godine časopis Cancer Prevention Research objavio studiju Univerziteta Ohajo po kojoj ekstrakt crne maline usporava razvoj raka dojke, grlića materice, creva i jednjaka, ovo ukusno voće doživelo je pravu ekspanziju širom planete. Ukusan, aromatičan i lako svarljiv plod može se koristiti svež ili smrznut, za pravljenje sokova, sirupa, džema, sladoleda, vina.

SADNJA I UZGOJ: Sadnica crne maline ima dosta jake i trnovite grane koje donekle podsećaju na divlju kupinu. Najbolje je da se gaji u špalirima kao i standarne sorte. Nema posebne zahteve po pitanju zemljišta. Preporučeni razmak između redova za tajberi je oko 2.5 m, a razmak u redu 1 m.

Write Your Own Review
Samo registrovani korisnici mogu pisati komentare. Molimo vas da se Prijavite na sistem ili ako nemate korisnički nalog da ga kreirate.