Clematis 'Nelly Moser'

Clematis 'Nelly Moser'

Clematis 'Princess Diana'

Clematis 'Princess Diana'

Clematis 'Piilu'

Stvarajući duple,kombinovane i proste nijansirane roze cvetove, Clematis 'Piilu' će vam dati utisak da imate tri različite biljke. Kompaktan rast je idealan za gajenje u saksijama.Pripada 2. Grupi orezvanja. Detaljnije uputstvo pogledajte OVDE.

900,00 RSD
Stanje: Rasprodato
SKU
351701
Clematis 'Piilu'
Clematis 'Piilu' Clematis 'Piilu' Biljka u trenutku isporuke
Vrsta koja se retko viđa u garden centrima apsolutno zaslužuje da se nađe u vašem vrtu. Clematis 'Piilu' ima bogate duple cvetove u kasno proleće, dok drugo cvetanje donosi proste pojedinačne cvetove u jesen i na taj način daje dva potpuno različita izgleda godišnje. Cvetovi privlače pažnju širokim čašičnim listićima, sa centralnim roze trakama koje polako prelaze u svetliju roze boju nežno popunjavajući ceo cvet do margine. Ovaj rani veliki cvetajući klematis ima kompaktan habitus što ga čini idealnim za gajenje u saksijama.

Ovaj klematis pripada Grupi 2 - Opciono Orezivanje: Ova grupa se sastoji od svih ranih, krupnocvetnih hibrida, uključujući i duple i poluduple sorte. Njihov glavni period cvetanja je maj, jun i septembar. Sorte iz ove grupe treba jednostavno očisti uklanjanjem mrtvih ili slabih grana u februaru/martu. Preostale stabljike treba skratiti iznad jakog para pupoljaka. Varijacija u dužini preostalih stabljika nakon orezivanja treba da rezultiraju izbijanjem novih grana I ravnomernije raspoređenim cvetovima u gornjem i donjem delu biljke. Nakon prvog cvetanja, biljku ponovo skratiti do jakih pupoljaka ili bočnih izbojaka, I na taj način obezbediti ponovno cvetanje iste godine.

Više informacija
Domaći Naziv Klematis
Visina Rasta 1.5 - 2 m
Širina Rasta 1 - 1.5 m
Brzina Rasta Brzo
Otpornost Otporna
Dekorativnost Cvetnodekorativna
Boja Cveta Pink prugasta
Vreme Cvetanja Jun - Septembar
Miris No
Tip Lista Listopadan
Boja Lista Zelena
Osunčanost Terena Polusenka, Senka
Posebni Zahtevi N/A
Upotreba Mali Vrtovi, Gajenje u Saksiji, Živa Ograda
Pogodna za male bašte Yes
Pogodna za gajenje u saksijama Yes
Pogodna za živu ogradu Yes
Write Your Own Review
Samo registrovani korisnici mogu pisati komentare. Molimo vas da se Prijavite na sistem ili ako nemate korisnički nalog da ga kreirate.