Clematis 'Miss Bateman'

Clematis 'Miss Bateman'

Clematis 'Huvi'

Clematis 'Huvi'

Clematis 'Etoile de Malicorne'

Cvetovi boje lavande sa crvenim trakama po sebi vrlo lako će obojiti vaš vrt, i dati neponovljiv izgled Vašoj pergoli ili ogradi. Pripada 2. Grupi orezvanja. Detaljnije uputstvo pogledajte OVDE.

900,00 RSD
Stanje: Rasprodato
SKU
353601
Clematis 'Etoile de Malicorne'
Clematis 'Etoile de Malicorne' Clematis 'Etoile de Malicorne' Clematis 'Etoile de Malicorne' Biljka u trenutku isporuke

Clematis 'Etoile de Mailcorne' dolazi iz Francuske. Kao što mu i ime kaže - 'Sjajna zvezda na nebu' biće odličan detalj sa svojim  očaravajućim lavanda-plavoj i crvenoj boji. Ovom popularnom sortom nećete biti razočarani. Biljke će se puzati i ukrasiti vašu pergolu ili ogradu sa svojim lepim i šarmantnim cvetom. Cvetaće u rano proleće, nakon čega sledi kratki jaz i zatim će ponovno cvetanje u leto. Robusna i veoma izdržljiva sorta.

Ovaj klematis pripada Grupi 2 - Opciono Orezivanje: Ova grupa se sastoji od svih ranih, krupnocvetnih hibrida, uključujući i duple i poluduple sorte. Njihov glavni period cvetanja je maj, jun i septembar. Sorte iz ove grupe treba jednostavno očisti uklanjanjem mrtvih ili slabih grana u februaru/martu. Preostale stabljike treba skratiti iznad jakog para pupoljaka. Varijacija u dužini preostalih stabljika nakon orezivanja treba da rezultiraju izbijanjem novih grana I ravnomernije raspoređenim cvetovima u gornjem i donjem delu biljke. Nakon prvog cvetanja, biljku ponovo skratiti do jakih pupoljaka ili bočnih izbojaka, I na taj način obezbediti ponovno cvetanje iste godine.

Više informacija
Domaći Naziv Klematis
Visina Rasta 2 - 3 m
Širina Rasta 0.8 - 1.2 m
Brzina Rasta Brzo
Otpornost Otporna
Dekorativnost Cvetnodekorativna
Boja Cveta Lavanda - Plava
Vreme Cvetanja Maj - Jun
Miris No
Tip Lista Listopadan
Boja Lista Zelena
Osunčanost Terena Polusenka, Sunce
Posebni Zahtevi N/A
Upotreba Mali Vrtovi, Gajenje u Saksiji
Pogodna za male bašte Yes
Pogodna za gajenje u saksijama Yes
Pogodna za živu ogradu Yes
Write Your Own Review
Samo registrovani korisnici mogu pisati komentare. Molimo vas da se Prijavite na sistem ili ako nemate korisnički nalog da ga kreirate.