Clematis 'Blue Angel'

Clematis 'Blue Angel'

Clematis armandii

Clematis armandii

Clematis arm. 'Apple Blossom'

Kožasti zeleni listovi, i obilje mirisa iz bledo roze cvetova koji liče na cvet jabuke u prelepim klasterima su zanimljivi tokom celegodine. Cvetovi mirisa vanile, svetlo roze boje, i tamno roze boje u pupoljku su atraktivni početkom i sredinom proleća. Pripada 1. Grupi orezvanja. Detaljnije uputstvo pogledajte OVDE.

2.800,00 RSD
Stanje: Rasprodato
SKU
350101
Clematis arm. 'Apple Blossom'
Clematis arm. 'Apple Blossom' Biljka u trenutku isporuke
Clematis armandii Apple Blossom je jedan od najpopularnijih zimzelenih klematisa koji postoji. Miris ove sorte je se veoma snažan i sličan bademu, a ponekad da ga je moguće osetiti i pre nego što vidite cvet. Armandii Apple Blossom ima na stotine cvetova koji počinju sa svetlom nijansom roze i polako prelaze u belu.Lišće je veoma slično listu lovora. Voštanog izgleda, lišće se preklapa veoma dobro i formira dobru zaštiu. Apple Blossom može da naraste na oko 5 metara i ne zahteva orezivanje. Mora da se gaji u zemlji kako bi koren imao dovoljno prostora da se raširi u zemlji. Sve u sve armandii Apple Blossom je odličan izbor.

Ovaj klematis pripada Grupi 1 - Bez orezivanja: Ovoj grupi pripadaju sorte koje cvetaju rano u godini. Cvetovi se razvijaju na granama koje su izrasle prethodne sezone. Orezivanje sorti iz ove grupe nije potrebno, osim uklanjanja mrtvih ili slabih grana posle cvetanja krajem maja / juna. Biljke koje su ostvarile preterani rast mogu se orezati (maksimalno polovina grane) ukoliko je potrebno, takođe u ovo doba godine. Orezivanje ove vrste u bilo koje drugo doba godine može dovesti do umanjenog cvetanja.

Više informacija
Domaći Naziv Klematis zimzeleni
Visina Rasta 4 - 5 m
Širina Rasta 2 - 3 m
Brzina Rasta Brzo
Otpornost Otporna
Dekorativnost Cvetnodekorativna, Lisnodekorativna
Boja Cveta Svetlo roze
Vreme Cvetanja Mart - April
Miris Yes
Tip Lista Zimzelen
Boja Lista Zelena
Osunčanost Terena Polusenka, Sunce
Posebni Zahtevi N/A
Upotreba Mali Vrtovi, Gajenje u Saksiji, Živa Ograda
Pogodna za male bašte Yes
Pogodna za gajenje u saksijama Yes
Pogodna za živu ogradu Yes
Write Your Own Review
Samo registrovani korisnici mogu pisati komentare. Molimo vas da se Prijavite na sistem ili ako nemate korisnički nalog da ga kreirate.