Grejpfrut Ştar Ruby

Grejpfrut Ştar Ruby

Citrus limon 'Limetta'

Citrus limon 'Limetta'

Citrus fortunela (Kumquat)

Visina sadnice u tenutku isporuke 60-80cm Isporuka sadnica od 5. Marta 2017. Predprodajna cena važi do 31. Januara 2017.
3.000,00 RSD
Availability: Rasprodato
SKU
340101
Citrus fortunela (Kumquat)
Ovaj spororastući zimzeleni žbun može da dostigne visinu od 2,5m. Listovi su tamno zeleni i sjajni, a cvetovi beli i mirisni, veoma slični kao i kod ostalih citrusa. U zavisnosti od veličine, biljka na sebi može imati stotine, pa i hiljade plodova. Plodovi veličine čeri paradajiza se jedu zajedno sa korom. Pulpa je kiselkasta, ali kora ima slatkast ukus, pa zajedno daju zanimljiv osvežavajući utisak. Plodovi sazrevaju do sredine zime, veoma obilno, i zajedno sa tamnim listovima daju fantstičan izgled biljke. Pogodne su za gajenje u saksijijer imaju kompaktniji rast, a cak su pogodne i za pravljenje bonsai formi. Ova sadnica se tokom zimskog perioda mora unositi u zaštićenu prostoriju. Detaljnij uputstvo za gajenje ove vrste pogledajte OVDE

Write Your Own Review
Samo registrovani korisnici mogu pisati komentare. Molimo vas da se Prijavite na sistem ili ako nemate korisnički nalog da ga kreirate.