Lipolist, 28.06.2015.

Festival cveća „Ruže Lipolista“ održava se od 18. do 20. juna 2015. g. Ovo je 21. put da se u selu Lipolist, kod Šapca, okupljaju prizvođači, distributeri i svi ljubitelji RUŽE i njene lepote. Na početku treće decenije trajanja, Festival predstavlja potencijale koje ima proizvodnja cveća, otvara mogućnosti za međusobnu saradnju, udruživanje i zajednički nastup na drugim tržištima. Osim toga predstavlja šansu za razmenu iskustava, znanja i uspostavljanje kontakata i saradnje u ovoj i brojnim drugim oblastima koje unapređuju uslove života i rada.

U ime organizatora, Turističke organizacije Šapca, Udruženja „Ruže Lipolista“ i pokrovitelja Grada Šapca, pozivamo na 21. Festival cveća „Ruže Lipolista“ od 18. do 20. juna 2015.g.

Festival će svečano biti otvoren, uz prigodan program i podelu ruža, 18. juna u šabačkoj pešačkoj zoni. Iste večeri na gradskom trgu nastupiće THE FRAJLE, donoseći zvuk vojvođanskog tanga u grad na Savi. Već narednog dana posetioce zanimljivi programi očekuju u etno dvorištu porodica Slobodana Topalovića i Milana Marinkovića, a izložba cveća biće otvorena u subotu, 20. juna u Liplistu.

Dobro došli u najmirisnije selo Srbije – Lipolist!

O Lipolistu

Lipolist, selo na dvadesetak kilometara od Šapca, na putu prema Loznici, mnogi kažu s pravom nosi epitet najmirisnijeg. U ovom selu ruže se gaje decenijama, a danas se proizvodnjom bavi dvadesetak meštana. Ruže iz ovog sela prodaju se na tržištu Rusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Mađarske i drugih zemanlja, a stižu čak i u Holandiju. Lipolist je pobratim sa holandskim mestom Lotum i učesnik projekta prekogranične saradnje „Rosis, Rosas, Rosarum“.